Yaytrade plockar in 16 miljoner och två starka profiler: ”En super-user”

"Har en spännande roadmap".

I år räknar marknadsplatsen Yaytrade att passera 7 miljoner kronor i omsättning, och under första halvåret av 2021 siktar man på en notering. Nu avslöjar bolaget att Ytrade Group har stängt en pre-IPO-runda om 16 miljoner kronor, något som företaget beskriver som en "kraftigt övertecknad investeringsrunda".

LÄS ÄVEN: Yaytrade lanserar digitala rum: ”Något vi knappt vågat hoppas på”

Annons

Vi har en stark försäljningstillväxt i Yaytrade, har en spännande roadmap i vår plattform framåt och en expansiv tillväxtplan för 2021, säger David Knape, vd och medgrundare av Yaytrade till Ehandel.

Vi har en tydlig vision och strategi för hur Yaytrade kommer att utvecklas i en noterad miljö, vilket tydligt speglat sig i det starka intresse vi haft från olika strategiska investerare i den pre-IPO emission vi precis stängt.

Bolaget meddelar även att man stärker upp sin organisation och styrelse med två starka profiler. Yaytrade tillsätter Magnus Agervald som ny styrelseordförande. Han har tidigare bland annat varit vd för Byggmax och Ratos, samt tillförordnad vd på Webhallen.

Vi är mycket glada över att Magnus valt att tillträda uppdraget som ny ordförande i Yaytrade. Magnus har en mycket relevant och skarp bakgrund både som entreprenör, företagsledare och styrelseproffs i såväl onoterade som noterade bolag, säger David Knape.

Den erfarenhet Magnus bidrar med blir direkt relevant för oss och ger redan ringar på vattnet i den tillväxtresa som Yaytrade påbörjat.

Den andra personen som kliver in i styrelsen är Flora Berglund. Bolaget skriver att hon rekryteras av strategiska skäl. Flora kommer från det svenska modevarumärket Tôteme där hon är "E-com buyer and planner specialist".

Det ska bli väldigt kul att få börja jobba med Yaytrade-teamet. Jag ser fram emot att få bidra med min erfarenhet från att jobba för ett premium modevarumärke, där utgående lager konstant är en strategisk trade-off mellan kostnad och varumärke. Personligen är jag även en "super-user" av just denna typ av tjänst och ser mycket potential i Yaytrade som affärsidé, säger Flora Berglund.

Annons
Annons