Zalando-utmanaren lockar svenska varumärken – slog 7,5 miljarder

"Växer i snabb takt över hela Europa".

Modesajten och Zalando-utmanaren Aboutyou lanserades i Hamburg 2018. Idag finns nätbutiken på 22 marknader, bland annat i Sverige, och har 2000 olika varumärken kopplade till sin plattform.

Under det senaste räkenskapsåret 2020 summerade Aboutyou en omsättning på 742 miljoner euro, cirka 7,5 miljarder svenska kronor.

Annons

Den som signade sajten och nu levererar betallösningen på Aboutyou är Klarna. De svenska varumärken som idag erbjuds på plattformen är bland annat Twist & Tango, By Malina, Ivyrevel, Röhnisch, Sandqvist, Vagabond, Gina Tricot och Haglöfs.

Nu blev det dags för nästa svenska aktör att kliva ombord. Den här gången är det Indiska som lastar över sitt modesortiment. Enligt Indiska är det här en del av den stora globala expansionsplanen, som kom bara tre veckor efter den officiella introduktionen på Tmall i Kina.

LÄS ÄVEN: Svenska kedjan till Kina – ”stor målgrupp som är viktig”

Vi är väldigt glada över att nå ut till nya marknader och kunder genom plattformen Aboutyou, som växer i snabb takt över hela Europa, säger Emma Hellstadius, marknads- och e-handelschef på Indiska, i ett pressmeddelande.

Det som gör Aboutyou unika, enligt egen utsago, är två saker. Dels har man ett stort personaliseringsfokus som innebär att sajtens utbud anpassar sig till varje kunds stil snabbt och "visar endast relevanta produkter". Det andra stora fokuset som gör att Aboutyou sticker ut är bolagets ständiga utveckling och arbete med att se sajten som en "smarttelefon-plattform".

Aboutyou är mycket framgångsrika när det kommer till att erbjuda en skräddarsydd och personlig shoppingupplevelse, och vi tror att det passar perfekt med Indiskas varumärke, fortsätter Emma Hellstadius.

Annons