Zytomierska lanserar nytt märke på gamla Instagramkontot

"Med stor stolthet".

Senast vi skrev om Katrin Zytomierskas förvärv av bikinkiföretaget Love by Lola, i slutet av 2020, stod parterna mitt på stridsstigen. Varumärkets grundare Yessica Thor hade stämt Katrin eftersom hon vägrade betala den resterande delen av förvärvssumman.

LÄS ÄVEN: Därför stämmer e-handlaren Zytomierska: ”Behöver ifrågasätta”

Annons

Anledningarna var många, och ärendet har inte kommit i mål än. För att sammanfatta kort, för den som kanske inte har hängt med i svängarna, menar Katrin att de 20 procent av beloppet som är kvar att betala ska utgå för att Yessica Thor inte har levererat det som parterna ska ha bestämt vid förvärvet. Det handlade bland annat om att Yessica Thor inte arbetade kvar i bolaget under den tid som de kom överens om, och att hon inte lämnade över Love by Lolas inloggningsuppgifter till olika plattformar som i sin tur påverkade bolagets försäljning. Påståenden som Yessica Thor bestrider. Katrin och Yessica var även oense om varulagrets storlek vid överlåtelsen sam oeniga om hur man skulle värdera lagret.

Men nu har Katrin gått vidare på egen hand. Igår meddelande Katrin, via ett Instagraminlägg, att hon har startat ett nytt bikinivarumärke som fått namnet Dsaint. Det rapporterar Influens.se.

Det är med stor stolthet vi idag lanserar Dsaint.se. Vi har ansträngt oss för er. Lyssnat på era önskemål om passform för olika kroppar. Vi har med våra hjärtan och våra skarpa hjärnor fokuserat på att ge er snygga, bekväma och hållbara bikinis som ska bidra med glädje till sommargarderoben, skriver Katrin Zytomierska i inlägget.

Av reklambilderna att döma så liknar Dsaints badkläder Love by Lola designmässigt. De två varumärkena har var sin e-handel aktiv, men det verkar som att Dsaint har tagit över Love by Lolas Instagramkonto.

Alla inlägg som Love by Lola lade upp har dock tagits bort, och kontot har döpts om till Dsaint. Men det som tyder på att det inte är ett helt nytt konto, utan att det nya varumärket tagit över, är bilder som Instagramkontot har blivit taggat i. Där kan vi hitta inlägg, från flera år tillbaka, som Love by Lola blivit taggat i. Kontot har även från start 23 000 följare.

Katrin bekräftar även, i sina svar på kommentarer som dykt upp under ett inlägg där hon presenterar det nya varumärket, att Dsaint mycket riktigt ska ersätta Love by Lola.

Vad hände med Love by Lola? kommenterar en person.

La ner det, svarar Katrin kort.

Annons

Såg reklam för detta och tyckte deras bikinis var en märkligt skamlös rip-off av Love By Lola, men då är det snarare det "nya" Love By Lola, för det har försvunnit? skriver en annan.

Ännu en gång väljer Katrin att svara kort men koncist: Ja.

Namnbytet är dock inte officiellt rent formellt, menar Katrins advokat som tillägger att alla inblandade nyligen fick information om att Katrin plötsligt ska ha ansökt om att ändra företagsnamnet.

Vi har under dagen erhållit information om att Katrin Zytomierska ansökt om att ändra företagsnamnet avseende Love By Lola AB. Händelse ifråga har, såvitt vi vet, inte kommunicerats till Yessica Thor direkt eller genom ombud och denna ändring av företagsnamnet har, såvitt det är känt, inte heller föregåtts av ett beslut fattad av bolagsstämma som är det behöriga organet som kan meddela ett giltigt beslut, skriver advokat Daniell Albady till Bloggbevakning.

Vi kommer inom kort att överlägga kring frågorna för att överväga vilka implikationer denna händelse har för pågående rättstvister och givetvis för Yessica Thor som innehar en andel i Love By Lola AB.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!