330 miljoner för Polarn O. Pyret – här är den nya ägaren

"Försöker hitta en lösning för resten av koncernen".

Modekoncernen Retail and Brands har sålt barnkläderskedjan Polarn O. Pyret till investmentbolaget Procuritas. Köpeskillingen uppgick preliminärt till 330 miljoner kronor, på kassa- och skuldfri basis.

LÄS ÄVEN: Jättelyftet för kedjan online – ”över 50 procent”

Annons

Den framgångsrika avyttringen av Polarn O. Pyret är ett bevis på bolagets fundamentala styrkor, ett starkt varumärke och en stark kanalstrategi, säger säger Kristian Lustin, vd för Retail and Brands, i ett pressmeddelande.

Det har gått ett år sedan RNB ansökte om rekonstruktion för dotterbolagen Departments & Stores, Polarn O. Pyret samt Brothers. Sedan dess har koncernen hunnit sälja Departments & Stores till varuhuskedjan NK, och jobbat på att göra Polarn O. Pyret och Brothers till fristående dotterbolag för att kunna avyttra företagen till "stabila och lämpliga ägare".

Processen för att hitta en lämplig lösning för resten av koncernen inklusive Brothers fortgår.

Nu har alltså Procuritas, via sin fond VI, skrivit på för att ta över barnklädesvarumärket. Förvärvet förväntas slutföras under det innevarande finansiella kvartalet, men dealen är villkorad av slutligt godkännande från Retail and Brands obligationsinnehavare samt Konkurrensverket.

Polarn O. Pyret är ett bolag som under pandemin bevisat att de har en digital affär som är väldigt konkurrenskraftig, och ett sortiment som är attraktivt. Att försäljningen nu kommer till stånd är ett resultat av allt hårt arbete för att göra bolaget bättre rustat för framtiden, säger Kristian Lustin.

Jag känner mig trygg i att Procuritas blir ett bra hem för Polarn O. Pyret. Med Polarn O. Pyret delar de en passion för hållbarhet och långsiktighet.

Investmentbolaget Procuritas jobbar med att hitta och investera i mellanstora nordiska bolag. I sin portfölj har man idag runt 45 aktörer där bland annat miljardbolaget Pierce, som nyligen avslöjade att man är på väg till börsen, ingår.

Annons
Annons