Amazon tar sikte på Chicago med sin femte butik

E-handlaren fortsätter att expandera i den fysiska världen med ännu en planerad butiksöppning.

Sedan Amazon i slutet på förra året öppnade sin första fysiska bokaffär i Seattle har det med jämna mellanrum sipprat ut nyheter om ytterligare butiker. I sommar är det dags för San Diego och nyligen skrev New York Post att Amazon planerar att öppna en bokaffär i bostadsområdet Hudson Yards, New York.

Under hösten är det även tänk att e-handlaren ska slå upp portarna till en ny butik i ett köpcenter i Tigard, Oregon. Men man nöjer sig inte där och enligt Financial Times finns det planer på en femte butik i Chicago.

Annons

Böcker och tech-prylar

Butiken i Chicago kommer att ligga i trendiga Southport Corridor. En stadsdel som hyser ett flertal mikrobryggerier och restauranger, samt ligger i närheten av Wrigley Field. Arenan där stadens basebollag Chicago Cubs spelar sina hemmamatcher.

Butiksöppningen är planerad till nästa år och kommer troligtvis att få samma utformning som butiken i Seattle där Amazon, förutom att sälja böcker, även passar på att visa upp sitt sortiment av tech-prylar. Som till exempel Kindle-läsare, Fire TV och Echo-högtalare.

Annons