Campadre fälls för vågad bild: ”Täcker knappt underlivet”

Hade chansen, men kommenterade inte anmälningen.

En privatperson har anmält e-handelsföretaget Campadres reklambild till Reklamombudsmannen.

På den anmälda bilden står en kvinna klädd i en rödmön­s­trad klänning med benen på var sin sida över ett tennisnät. Modellen håller händerna på höft­erna och håller upp ena sidan av sin klänning så att hennes ena ben, höft och ljumske syns.

Annons

LÄS ÄVEN: Oklart om Nellys modell hade trosor på sig 

- Anmälaren har reagerat på att kvinnan på bilden står grensle över ett tennisnät, klädd i en uppdragen klänning som gör att hennes höft och en del av underlivet blottas. Anmälaren menar att bilden är objektifierande, återger RO anmälarens synpunkter.

Reklamombudsmannen skriver att de har sökt Campadre för att e-handlaren skulle få chans till att yttra sig angående anmälningen. Men Campadre har inte kommenterat anklagelsen. 

LÄS ÄVEN: Rodebjer fälls för troslös modell på Instagram

Enligt RO framställs kvinnan på bilden, genom klädsel och pose, som ett sexobjekt. Därför väljer stiftelsen att fälla e-handlaren för den aktuella bilden.

- Det finns visserligen en koppling mellan den marknadsförda produkten och framställningen av kvinnan, men kopplingen motiverar inte den aktuella framställningen där kvinnan skildras gränsle över ett tennisnät med en uppdragen klänning som knappt täcker hennes underliv, konstaterar Reklamombudsmannen och avslutar: 

- Reklamom­budsmannen finner att kvinnan framställs som ett sex­objekt på ett sätt som är nedvärderande för kvinnor i allmänhet. Reklamen är därför könsdiskriminerande.

LÄS ÄVEN: Naken kvinna i Boozt Magazine 

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!