NetOnNet lanserar Swish som betalsätt på nätet

Från och med idag kan omnikanalhandlarens kunder betala med Swish i nätbutiken.

Swish för e-handel har sedan lanseringen blivit ett allt vanligare betalningsätt på nätet. Kanske inte så konstigt då Swish idag har närmare 4,3 miljoner användare. Nu hakar även NetOnNet på tåget och från och med idag kan deras kunder använda sig av betalsättet i deras nätbutik.

– Swish är ett mycket tryggt, enkelt och populärt betalsätt med flera miljoner användare. Med det i åtanke så var det ett lätt beslut att addera Swish som betalsätt för våra kunder, säger Marina Davarinou, Marknadsdirektör Netonnet Group.

Annons

Betalningar via mobilen ökar

Vi har tidigare sett prov på att kunderna gillar att betala med Swish på nätet. Kort efter det att datorhandlaren Inet lanserat betalmetoden blev Swish den fjärde mest populära och stod för 7,5 procent av transaktionerna.

Om NetOnNet, som nyligen inledde arbetet med att omvandla systerkedjan Sibas butiker till lagershopar, får se en liknande utveckling återstår att se.

– Likt e-handeln generellt, ser vi en fortsatt tydlig ökning av såväl användande som betalning via mobilen. Med betalsättet Swish adderar vi ytterligare en kundvänlig och populär lösning som är både enkel, smidig och trygg, säger Marina Davarinou.

Annons