Stark e-handelsdominans i årets Retail Awards

Samtliga nominerade i kategorin Årets tillväxtföretag är e-handlare.

I dag offentliggjordes vilka företag som är nominerade till årets upplaga av tävlingen Retail Awards och det står klart att det är många e-handlare som återfinns på listan. Och då menar vi både renodlade e-handlare och de som gått från att ha fullt fokus på de fysiska butikerna till att även omfamna näthandelns många möjligheter.

- Det är glädjande att få avslöja de 36 vassa finalisterna i Retail Awards 2018. Det är dessa företag och medarbetare som står i frontlinjen och driver utvecklingen i handeln. Det är de som ser till att svensk detaljhandel fortsätter att vara konkurrenskraftig även i framtiden, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Annons

Bubbleroom kan bli årets e-handlare

Något som också är tydligt är att e-handlarna inte bara återfinns som nominerade i kategorin "Årets e-handel", utan även i de flesta andra kategorier. Men om vi ska börja på hemmaplan så hittar vi Lyko, KitchenTime och Bubbleroom som finalister i e-handelskategorin.

Logistiksatsa är det många e-handlare som har gjort under det senaste året och i kategorin Årets logistiksatsning återfinner vi således bland andra Zalando och Boozt.

LÄS ÄVEN:

Zalando skickar sitt första paket från Sverigelagret
Vi besöker Boozts lager - snart störst i universum

Elgiganten och Mio bäst på omnikanal

En chans att prisas för sitt omnikanalarbete har både Elgiganten, Mio och Willys. Den stora överraskningen kommer dock i kategorin Årets tillväxtföretag. Där återfinner vi nämligen tre nominerade som alla ursprungligen är renodlade e-handlare. För Jollyroom och Skincity är det förstås fortfarande e-handel som gäller, medan Kidsbrandstore på senare år även har valt att satsa på några fysiska butiker.

LÄS ÄVEN: E-handlaren KidsBrandStore storsatsar på fysiska butiker

Vilka som står överst på prispallen i respektive kategori vet vi först den 21 maj, då priserna delas ut på en gala.

- Intresset för att medverka i Retail Awards har i år varit större än någonsin och jurygrupperna har haft en tuff uppgift att sålla ut tre finalister i respektive kategori bland alla bidrag som genomgående har hållit hög kvalitet, säger Thomas Karlsson, redaktör på Market och projektledare för Retail Awards.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!