Ny allians ska hjälpa e-handlare få ordning på betygen

Storebadge har inlett ett partnerskap med plattformsleverantören Wikinggruppen. Samarbetet är det andra i ordningen mellan en e-handelsleverantör och recensionssajten.

I början av året lanserades trygghetsmärket och kundomdömestjänsten Storebadge. Förutom att ha lockat till sig e-handlare och investerare har man köpt upp recensionssajten Fairshopping.se och tagit sikte på en internationell expansion.

Man har successivt även utökat tjänsten med nya funktioner och partnerskap. Senast i raden är ett nytt samarbete med plattformsleverantören Wikinggruppen som används av cirka 1200 e-handlare.

Annons

– Wikinggruppen strävar alltid efter att hitta och lyfta fram tjänster och produkter för att öka konkurrenskraften och försäljningen hos våra e-handlare. Kundomdömen ligger i linje med detta eftersom det bland annat bidrar till att skapa en trygghet hos konsumenterna säger Pontus Hedberg, på Wikinggruppen.

Recensioner en konverteringshöjare

Recensioner och betyg, bra som dåliga, har blivit en konverteringshöjare och enligt PostNords senaste e-barometern vill 6 av 10 svenska konsumenter kunna läsa omdömen från andra kunder på e-handelssajterna. Det har även blivit en allt viktigare del i företagens marknadsföring.

– Integrationen av Storebadge gick mycket smidigt och omgående har vi börjat få in ovärderlig återkoppling från våra kunder. Vi utvärderar nu konverteringsgraden och tycks redan se en positiv trend, säger Daniel Carlsson på Cigarrspecialisten.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!