Verdane Capital investerar 20 miljoner kronor i enferno

Riskkapitalbolaget går in med 20 miljoner kronor i e-handelsbolaget inför en planerad expansion i Europa.

Svenska enferno, som bland annat förser e-handelsföretag med plattformslösningar, har fått ett välkommet tillskott i kassan. Verdane Capital, som har ett 30-tal e-handelsbolag i portföljen, har nämligen valt att investera 20 miljoner kronor i techbolaget.

Kapital som främst ska användas för fortsatt produktutveckling, marknadsstöd, rekryteringar och expansion i Europa.

Annons
Annons

– Finansieringen ger oss förutsättningar för att öka vår expansionstakt och stärka vår position inom avancerade molnbaserade e-handelssystem. Vi siktar nu på att etablera enferno som en ledande aktör i Europa, säger Niclas Heurlin, en av enfernos grundare.

Ser en efterfrågan på STORM

Bland enfernos kunder finns bland annat e-handlare som Adlibris, Stor&Liten och butikskedjan Cervera som i höstas lanserade sin nya nätbutik byggd på enfernos molnbaserade e-handelslösning STORM.

Och enligt Stefan Sånnell, nytillträdd VD för enferno, så är det framförallt molntjänsten STORM som bolaget ser en allt starkare efterfrågan för. Både direkt från kunder men även från nätverket av e-handelskonsulter.

– Vår abonnemangs- och leveransmodell SaaS (Software as a Service) passar perfekt för kunder som vill komma igång snabbt och sedan växa. Vi är mycket glada över att ha fått in en ny stark ägare som kan stödja vår fortsatta expansion, säger Stefan Sånnell.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!