Axfood nära 14 miljarder i Q2 – “stänger ännu ett starkt kvartal”

Bygger ut och bygger om.

Livsmedelsjätten Axfood rapporterar ett framgångsrikt andra kvartal. Nettoomsättningen ökade med 2,5 procent till 13,9 miljarder kronor. Samtidigt gick rörelseresultatet upp från 605 till 607 miljoner kronor, och då är även “jämförelsestörande poster” kopplat till förvärvet av Bergendahls inräknade. Det rapporterar företaget i ett pressmeddelande.

Jag kan med glädje konstatera att vi stänger ännu ett starkt kvartal, samtidigt som vi fortsätter hålla en mycket hög takt i våra framtidssatsningar. Trots höga jämförelsetal, en negativ kalendereffekt och den lägsta matprisinflationen på många år fortsätter Axfood att växa med en butiksomsättnings-tillväxt som var högre än marknadens, säger vd och koncernchef Klas Balkow i en kommentar.

Annons

Exklusive kostnader relaterade till Bergendahlstransaktionen ökade koncernens rörelseresultat och lönsamhet väsentligt. Vi fortsätter att hålla ett högt tempo för att säkra vår konkurrenskraft även på längre sikt.

LÄS ÄVEN: Extra granskning av Axfoods förvärv - “kan hämma effektiv konkurrens”

Axfood beskriver de gångna månaderna som ett kvartal präglat av hög intensitet. I samband med de nya siffrorna delger företaget en satsning på logistiken, som bland annat omfattar ökad automatisering.

I dag tillkännager vi nya spännande initiativ som innebär att vi under kommande år flyttar och automatiserar vårt e-handelslager i Backa i Göteborg, automatiserar vårt nya frukt- och gröntlager i Landskrona, och bygger ut vårt höglager i Backa med automation. Satsningarna kompletterar vårt nya logistikcenter i Bålsta och kommer stärka hela Axfoodfamiljen och externa kunder, och skapar ytterligare förutsättningar för tillväxt och lönsamhet för många år framåt, fortsätter Klas Balkow.

LÄS ÄVEN: Här hamnar Axfoods nya e-handelslager - investerar 660 miljoner

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!