Babyshop om nedskärningarna: ”Så klart jättetråkigt”

"Pågår förhandlingar".

I veckan kom beskedet att medgrundaren Marcus Tagesson, som tillsammans med Linn Tagesson grundade företaget för 15 år sedan, lämnar rollen som vd. Istället kliver Gertrud Köver in som ny kapten på Babyshops skepp efter att tidigare i år ha anlänt till bolaget som ny CFO.

LÄS ÄVEN: Medgrundaren lämnar VD-posten i Babyshop - hon tar över

Annons

De senaste åren har varit händelserika för Babyshop, som har hunnit med att ta in kapital, investera i automatisering samt förvärva konkurrerande bolag som Lekmer och det franska premiummärket Melijoe.

Men samtidigt som omsättningen ökat - under 2019, som är bolagets senaste offentliggjorda räkenskapsår kom koncernen upp i 1,14 miljarder kronor, har resultatet rört sig i motsatt riktning. 2019 landade rörelseresultatet i Babyshop Sthlm Holding på minus 136 miljoner kronor.

Tjänster försvinner

Nu står företaget inför en omorganisation som kommer att leda till att tjänster försvinner, vilket Breakit var först med att skriva om. Enligt tidningen, som också avslöjar att Babyshop har skulder hos Kronofogden, var det den nya vd:n Gertrud Köver som fick ge de anställda beskedet.

Vi jobbar ständigt med vår organisation och att se över den, precis som många andra bolag. Det har nu tagits ett beslut om att göra en omorganisation där vissa roller tyvärr inte kommer finnas kvar, vilket så klart är jättetråkigt, bekräftar Lina Wall Borgenbring, kommunikationschef på babyshop i ett mejl till Ehandel.

Lina Wall Borgen vill inte berätta hur många tjänster det rör sig om eller vad anledningen till nedskärningen är.

Jag kan i dagsläget inte ge mer information kring detta eftersom det i nuläget pågår förhandlingar med facket, skriver hon.

LÄS ÄVEN: Babyshop förvärvar franska lyxbutiken - ska bli världsledande

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!