Boozt om tunga avhoppen: ”Ingen större överraskning”

Två avhopp från ledningen sedan augusti.

På kort tid har Boozt i två omgångar gått ut med information om att personer i bolagets ledningsgrupp kommer att lämna bolaget. I augusti kom nyheten att företagets CFO och medgrundare Allan Junge-Jensen kommer att lämna Boozt i januari 2020.

LÄS ÄVEN: Boozts medgrundare lämnar: "En del av vår överenskommelse"

Annons

Bara två månader senare meddelade bolagets COO Niels Hemmingsen, som också ingår i gruppen av medgrundare, att även han skulle göra en exit i början av nästa år.

LÄS ÄVEN: Ännu en Boozt-topp avgår: "Rätt tid för mig att lämna"

Lång överlämning

Vi kontaktade Boozt för en kommentar om vad det innebär för ett bolag i Boozts storlek att på kort tid tappa två personer i ledningsgruppen. Kommunikationschefen Anders Enevoldsen framhåller att både Junge-Jensen och Hemmingsen varit hos Boozt i nio års tid, och att det är olika anledningar till att de väljer att sluta.

Det är ingen större överraskning och ganska naturligt efter en längre tid på samma plats. Den långa överlämningen från båda - Allan från augusti till januari och Niels från oktober till nästa sommar - gör att övergången blir så oproblematisk som möjligt. Samtidigt ger det här oss möjligheten för våra egna talanger att inta ledande roller och komma in med nya ögon, vilket också kan vara sunt för en organisation.

Enligt Anders Enevoldsen är det viktigt för Boozt att det går att göra karriär inom bolaget. Han ser det som ett tecken på en sund organisation att det finns kvalificerade efterträdare på plats när ledande personer väljer att gå vidare.

Är fler ledande profiler på väg att lämna?

Vi förväntar oss inga avgångar i ledningsgruppen just nu.

LÄS ÄVEN: Hon tar över som CFO hos Boozt

Annons

Annons