Byggmax varnar: Resultatet nära en halv miljard

“Väsentligt högre än marknadens förväntningar”.

Byggmax Group, som den senaste tiden öppnat nya butiker på löpande band och även lagt vantarna på en norsk butikskedja, rapporterar nu preliminära siffror för årets andra kvartal. Anledningen är att det går så attans bra för butikskedjan.

LÄS ÄVEN: Byggmax köper butikskedjan för uppemot 285 miljoner

Annons

Trots exceptionella jämförelsetal med försäljningsökning på 39 procent under andra kvartalet 2020, förväntas försäljningen under andra kvartalet 2021 ökat cirka 13 procent till drygt 2,8 miljarder kronor drivet av både en stark marknad och starkt presterande organiska tillväxtinitiativ, skriver företaget i ett extrainsatt pressmeddelande.

Andra kvartalet 2021 ska även bjuda på ett rörelseresultat väsentligt högre än föregående år och “högre än marknadens förväntningar”. Rörelseresultatet för det andra kvartalet 2021 förväntas uppgå till cirka 450-460 miljoner kronor.

Ökade råvarupriser har medfört ökande konsumentpriser och påverkat både försäljning och bruttomarginal positivt. Byggmax gynnas också av positionen som ledande lågprisaktör med marknadens lägsta priser, och upplever att fler kunder väljer Byggmax när marknadspriserna ökar, konstaterar företaget.

LÄS ÄVEN: Global träbrist drabbar svensk e-handel: ”Extremt hög efterfrågan”

Siffrorna är dock som sagt preliminära och de slutliga siffrorna kommer att presenteras den 15 juli, med den ordinarie delårsrapporten.

Annons