De blir ny ägare i jätten – köper 3 miljoner aktier

Duon tar position i koncernen.

Det var i augusti förra året som vi för första gången skrev om det nya investmentbolaget Garn Invest, som ska investera i nordiska e-handelsbolag som är missbedömda av marknaden.

Bakom bolaget står Eric Thysell och Oskar Britting, som hämtar sin erfarenhet från Catena och Cdon. Och nu meddelar de sitt första innehav. Duon har skyfflat in pengar i en av landets största e-handlare, börsnoterade Pierce Group.

Annons

Totalt har Garn Invest köpt på sig drygt 3 miljoner aktier i koncernen. Det gör att de nu sitter på 3,9 procent av kapitalet och rösterna. På frågan om varför man valt just Pierce är man dock återhållsamma.

Vi kan dessvärre ej kommentera enskilda innehav. Garns inriktning är mot konsument och retail, som innefattar e-handel. Dessa segment genomgår en tuff period, där vår tes är att ett fåtal bolag kommer ut starkare efter perioden, med större marknadsandel och lönsamhet, säger medgrundaren Oskar Britting till Ehandel.

Pierce Groups aktie har tagit mycket stryk sedan introduktionen på börsen. Men Garn Invest ser uppenbarligen potential i koncernen som specialiserat sig på utrustning, tillbehör och reservdelar till motorcyklister och etablerat sig ute i Europa.

Ni tog en ordentlig post direkt, varför då?

Vi har följt bolaget under en tid, och möjligheten dök upp för oss.

Exakt vad köpeskillingen landade på och vem som är säljare vill man inte gå in på heller.

Är det den här typen av större bolag som Garn Invest kommer att gå in i?

Storleken varierar beroende på likviditeten och möjligheten i de enskilda bolagen, säger Oskar Britting.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handlaren gasar på igen – vänder till svarta siffror

Annons