Fraktbolaget går i konkurs – 50 miljoner upp i rök

Riskkapitalet räckte in långt.

Det har poppat upp otaliga last mile-aktörer senaste åren. Konkurrensen har därmed förstås hårdnat rejält. Och nu står det klart att last mile-uppstickaren Vembla går i konkurs. Det rapporterar Di Digital.

Ansökan om konkurs har nu även godkänts av Stockholms tingsrätt. Bolaget ska, enligt sajten, inte heller ha betalat ut löner i tid. Och det är något som även ska ha skett vid upprepade tillfällen.

Annons

I våras köpte de upp konkurrenten Ding Dong och omsättningen uppgavs i början av sommaren uppgå till runt 25 miljoner kronor. Sedan starten 2019 har man hunnit ta in drygt 50 miljoner kronor i externt kapital, främst från mindre riskkapitalbolag. I somras gick även 360 småsparare in med totalt 5 miljoner i bolaget via crowdfunding-plattformen Pepins.

"Inget konstigt"

Men i augusti var krisen ändå ett faktum. Bolaget led av akut kapitalbrist, trots nya färska miljoner. Vembla tvingades att stänga ned två av sina fyra plockbutiker i Stockholm och Malmö och att varsla personal över hela linjen.

Som bolag måste vi ha konstant fokus på att effektivisera vår verksamhet. Det är det som skett här och i min värld inget konstigt. I övrigt har jag inte så mycket mer att kommentera, sa vd:n Sunil Dutt till Ehandel nyligen.

LÄS ÄVEN: Vembla tvingas varsla personal och stänga butiker: ”Inget konstigt”

LÄS ÄVEN: Därför köper fraktbolaget Ding Dong – ”måste visa mod”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!