H&M och Zalando gör slut med Ivyrevel: ”Lärorikt för alla parter”

"Önskar dem lycka".

Influencern Kenza Zouiten Subosic startade sitt varumärke Ivyrevel år 2013 och tre år senare gick H&M in med 20 miljoner kronor för en ägarandel på 20 procent. Några månader senare samma år lade modejätten in ytterligare fem miljoner kronor via en konvertibel, ett lån som skulle omvandlas till aktier längre fram.

År 2017 bestämde sig Zalando för att också bli en del av Kenzas varumärke och då fylldes Ivyrevels kassa på med nya 20 miljoner kronor.

Annons

Men nu rapporterar Breakit att både H&M och Zalando ska, enligt uppgifter från Bolagsverket, ha gjort sig av med alla sina aktier i Ivyrevel och företrädare från båda bolagen har lämnat Ivyrevels styrelse. Hur mycket innehavet har sålts för framgår inte.

H&M-gruppen och Zalando säljer tillbaka sina ägarandelar till Ivyrevels grundare och kommer därför inte längre sitta kvar i bolagets styrelse. Samarbetet mellan H&M-gruppen, Zalando och Ivyrevel har varit lärorikt för alla parter och nu önskar vi dem all lycka i det framtida arbetet, skriver H&M i ett mejl till sajten.

Efter att H&M och Zalando lämnat Ivyrevel består styrelsen endast av de fyra medgrundarna Kenza Zouiten Subosic, Aleksandar Subosic, Dejan Subosic och Gustav Springfeldt.

Annons