H&M räddar Ivyrevel från konkurs: ”Vi väntar på mer information”

"I avvaktan har vi inga invändningar".

I mitten av februari, innan pandemin slog ut, gick de två huvudinvesterarna H&M och Zalando ut ur modevarumärket Ivyrevel som grundades av den svenska influencern Kezna Zouiten Subosics.

I maj försattes företaget i rekonstruktion när 32 fordringsägare ansökt om betalningsförelägganden hos Kronofogden. Ivyrevel förklarade att situationen hade uppstått på grund av "ett kraftigt inkomstbortfall på grund av coronapandemin".

Annons

LÄS ÄVEN: Ivyrevel i rekonstruktion: ”Det saknades uppgifter”

Men det tog inte lång tid innan Ivyrevel riskerade att gå i konkurs. Efter två veckor, igår klockan tre på eftermiddagen, avgjordes det om Ivyrevel kommer att kunna fortsätta med rekonstruktionen eller om en konkurs blir ett faktum.

Tack vare att Ivyrevels största fordringsägare H&M valde att stötta bolaget beslutade Stockholms Tingsrätt att modevarumärket får fortsätta med företagsrekonstruktionen. Det rapporterar Breakit.

Dock är H&M inte helt säkert på att Ivyrevel kommer att lyckas med sina planer, och hur modejättens roll i allt det här kommer att se ut är inte heller solklart än.

Vi väntar på mer information för att skapa oss en bättre bild, men i avvaktan på detta så har vi inga invändningar för närvarande mot att rekonstruktionen fortsätter, säger H&M:s jurist Maria Cellinder under förhandlingarna i tingsrätten.

När H&M lämnade sin andel i Ivyrevel tvingades modejätten att realisera en förlust på 30 miljoner kronor. Idag ligger Ivyrevels skuld till H&M på runt 6,5 miljoner kronor, vilket kan jämföras med de cirka 9,6 miljoner kronor som är den sammanlagda skulden till de övriga fordringsägarna.

Nu är det viktigt att Ivyrevel lyckas att lösa en nedskrivning av skulderna i ett ackord, samt få in nya finansiärer. Enligt rekonstruktören Lars Lundberg har diskussioner med potentiella investerare påbörjats.

Annons
Annons