Ivyrevel i rekonstruktion: ”Det saknades uppgifter”

Skulder på 400 000 kronor.

Modevarumärket Ivyrevel, som grundades av bland andra influencern Kenza Zouiten Subosic år 2013, har försatts i rekonstruktion.

Under 2018 sjönk varumärkets omsättning med 9 procent och rörelseresultat dalade med över 168 procent. Så sent som i mitten av februari i år, innan pandemin slog ut, lämnade två stora investerare, H&M och Zalando, Ivyrevel för gott.

Annons

LÄS ÄVEN: H&M och Zalando gör slut med Ivyrevel: ”Lärorikt för alla parter”

Samarbetet mellan H&M-gruppen, Zalando och Ivyrevel har varit lärorikt för alla parter, skrev H&M då.

Sedan dess har styrelsen endast bestått av de fyra medgrundarna Kenza Zouiten Subosic, Aleksandar Subosic, Dejan Subosic och Gustav Springfeldt. Men läget verkar inte vara stabilt.

Enligt uppgifter, först presenterade av Aftonblandet, har 32 fordringsägare ansökt om betalningsförelägganden hos Kronofogden. Den första ansökan kom in i december förra året och den senaste är en ansökan från PostNord som kom in till myndigheten den 29 april. Företaget ska ha en skuld på runt 400 000 kronor hos bland annat PostNord, DHL, Visma, AMF Pension samt hos bolag som kräver pengar för marknadsföring och reklamproduktion.

I rekonstruktionsansökan förklarar företaget att den krisande situationen är ett resultat av "ett kraftigt inkomstbortfall på grund av coronapandemin". Stockholms tingsrätt var dock inte nöjd med bolagets upplägg kring vilka åtgärder man skulle ta till för att Ivyrevel skulle komma tillbaka på rätt spår igen.

Det saknades uppgifter om hur de skulle förändra verksamheten så att den skulle bli lönsam. Det var lite väl tunt, säger Stockholms tingsrätts handläggare Monica Ericsson till Aftonbladet.

Den 23 april inkom de kompletterande uppgifterna och ansökan beviljades av Stockholms tingsrätt samma dag. Ivyrevels plan för att bli lönsamt igen handlar att minska personalstyrkan och satsa på inhyrda konsulter istället, skriver tidningen.

Som resten av modebranschen har vi drabbats hårt av den rådande coronapandemin. På grund av detta är den enda vägen framåt för oss att rekonstruera Ivyrevel. Vi tror fortfarande starkt på Ivyrevel och vad framtiden har att erbjuda men vi kommer att behöva göra vissa förändringar i och med hur världen ser ut i dagsläget, skriver Kenza Zouiten Subosi till Aftonbladet.

Annons

Annons