Jänkarnas hem ska bli hållbara: Ikea köper tillbaka använda möbler

"Vi vill inspirera till ett mer hållbart liv".

Möjligheten att sälja tillbaka sina möbler till Ikea har funnits länge i Sverige. Något Ehandel rapporterat om.

Ikea uppger i ett pressutskick att de nu även vill hjälpa sina amerikanska kunder att förlänga livslängden på sina möbler – och lanserar tjänsten "buy back & resell" i Philadelphia.

Annons

LÄS ÄVEN: IKEA vill ha tillbaka sina möbler: ”Vi gör allt”

Konceptet går ut på att Ikea köper tillbaka monterade möbler från kunder – som möbeljätten sedan säljer på nytt till rabatterade priser. Kunderna får i sin tur butikskrediter som "betalning". Möblerna genomgår dock alltid en noggrann granskning vad gäller ålder, skick och funktionalitet.

Pilottestas i höst

Företaget testar nu konceptet i Philadelphia-förorten Conshohocken till och med den 19 september. Målet är att sedan rulla ut lösningen till fler Ikea-butiker i USA. Satsningen är ett led målet om att bli ett cirkulärt företag till 2030.

På Ikea brinner vi för att göra ett hållbart boende enkelt och prisvärt för många och vill vara en del av en framtid som är bättre för både människor och planeten, kommenterar Jennifer Keesson, Country Sustainability Manager på Ikea USA och tillägger:

Vi hoppas att tjänsten inspirerar våra kunder att leva ett mer hållbart liv hemma, samtidigt som de ger sina begagnade möbler ett nytt liv och ett andra hem.

LÄS ÄVEN: IKEA lanserar The Trash Collection – möbler från vägkanten

Annons