Jollyrooms nya supersiffror: ”Passerar två miljarder under 2021”

Letar efter fler butikslägen.

Många e-handlare gick starkt framåt under pandemiåret 2020 och Jollyroom var inget undantag. Bolaget kom upp i en omsättning på 1,77 miljarder kronor, vilket innebar en ökning på 300 miljoner från förra året.

Vi passerade en miljard 2017 och kommer att passera två miljarder under 2021. Sammantaget ökade tillväxten under 2020 med 300 miljoner. Bara i november sålde vi julklappar för mer än 300 miljoner kronor, säger Ole Sauar, koncernchef och grundare av Jollyroom, i ett pressmeddelande, där det också framgår att “lönsamheten ökar”.

Annons

Under det gångna året har Jollyroom investerat över hundra miljoner kronor i sin logistik, bland annat i form av automatiseringslösningar. Dessutom har företaget öppnat två fysiska butiker, en i Stockholm och en i Göteborg. Nu uppges fler vara på gång.

Butikerna ger kunderna möjlighet att se och uppleva produkterna i verkligheten. Vi vill erbjuda den här möjligheten i de största städerna i Norden – detta som ett led i att ytterligare stärka vår position som specialistaktör inom barn- och babyprodukter. Vi letar också efter lämplig lokal i Oslo, men än så länge har vi inte hittat något tillräckligt bra. Vi hoppas på att det uppstår en möjlighet i Oslo i år. Vi håller också utkik efter lokaler i Köpenhamn och Helsingfors.

LÄS ÄVEN: Jollyroom öppnade i Kungens kurva - drog 2 500 besökare

Utöver Norden har Jollyroom numera verksamhet i Tyskland och Österrike. Fler länder ska dock vara på gång det kommande året, så företaget också planerar för fortsatt tillväxt.

År 2023 är tanken att omsättningen ska ha vuxit till tre miljarder kronor.

Vi har haft fantastiska dagar så här långt under 2021 med tillväxt över 50 procent mot fjolåret. Den stora övergången till handel över nätet är igång och vi står bra positionerade för den övergången, säger Ole Sauar.

LÄS ÄVEN: Jollyrooms vd efter domstolens avslag: "Ett branschproblem"

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!