Klackarna i taket – Footway kliver ur rekonstruktionen

"Det breda stödet var avgörande".

Solna tingsrätt har idag fastställt den rekonstruktionsplan med skulduppgörelse som Footway Group AB erbjudit sina fordringsägare.

LÄS ÄVEN: Footways plan för överlevnad är redo: “Vi har nu säkrat stöd“

Annons

Något som innebär att e-handlaren har beviljats en skulduppgörelse där bolaget i mitten av mars betalar en skuldnedskrivningslikvid till sina fordringsägare på cirka 70 miljoner kronor.

Dagens beslut, som hade stöd av en bred majoritet av fordringsägarna, innebär att rekonstruktionen förväntas upphöra i samband med att det vinner laga kraft om tre veckor.

Jag vill rikta ett stort tack till alla våra fordringsägare för det starka stöd och förtroende vi haft under hela den här processen. Det breda stödet för rekonstruktionsplanen var avgörande för att skulduppgörelsen med bred majoritet godkändes, säger Footways vd, Daniel Mühlbach, i en kommentar.

Tryggat verksamheten

Enligt Footway innebär skulduppgörelsen en ackordsvinst om preliminärt 210 miljoner kronor. Bolaget säger samtidigt att rekonstruktionens syfte har uppnåtts och att bolaget nu har skapat långsiktigt hållbara finansiella förutsättningar för att trygga verksamheten.

Ända sedan början av den här processen har jag haft en positiv inställning och stark tilltro till att bolaget kommer att gå stärkt ur rekonstruktionsprocessen. Med betydande effektiviseringar och med en grundläggande sund affärsverksamhet är det med glädje jag konstaterar att rekonstruktionen nu kan avslutas framgångsrikt, säger Nils Åberg, rekonstruktör.

Bolaget förväntas träda ur rekonstruktionen omkring den 12 februari 2024.

LÄS ÄVEN: Footway minskar förlusten – rejält: ”Närmar oss slutet”

Annons
Annons