Just nu: Krisen är över – Instersport avslutar rekonstruktionen

"Haft gott hopp".

För nästan ett halvår sedan lämnade Intersport in en ansökan om företagsrekonstruktion. Målet var att genom en rekonstruktion kunna rädda verksamheten och säkra en "långsiktig överlevnad". Idag kan Intersport meddela att man har lyckats.

LÄS ÄVEN: Intersport i rekonstruktion – ”en ohållbar kostnadskostym”

Annons

Borgenärerna har gett tummen upp till kedjans ackordsförslag, och dotterbolagen Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen AB kan därmed, snart, avsluta rekonstruktionen. Företaget hoppas att beslutet kommer att vinna laga kraft nu under oktober månad.

Jag vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare som stöttat oss med en nästintill total uppslutning kring ackordsförslaget. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport, i ett pressmeddelande.

Jag vill även verkligen tacka alla medarbetare som slutit upp bakom rekonstruktionen från första dagen. Utan deras mod och engagemang hade detta inte varit möjligt.

LÄS ÄVEN: Intersport stänger minst 10 butiker: ”Stödet för ackordet mycket stort”

Nils Åberg, ansvarig rekonstruktör, tillägger:

Jag har sedan inledningen av den här processen haft gott hopp och stor tilltro till att Intersport ska klara rekonstruktionen. Bolaget har i grunden en god affärsverksamhet och det är med glädje jag kan konstatera att rekonstruktionen nu kan avslutas framgångsrikt, säger han.

Annons