Lösgodiskillarna avancerar: ”Vi blev för stora för snabbt”

Siktar in sig på storstäderna.

I september i fjol så skrev vi en uppmärksammad artikel om den nystartade e-handeln FastCandy, som lyckats ta lösgodishyllorna ut på nätet. Du kunde plocka ditt godis “per skopa” och få hem det inom en timme. Det vill säga om du bodde i Helsingborg.

LÄS ÄVEN: Killarna som har knäckt nöten med lösgodis på nätet

Annons

Detta har nu ändrats. Nu kan man nämligen även bo i den närliggande staden Ängelholm, där många e-handlare för övrigt har sina lager. Vi vände oss till FastCandys medgrundare Henrik Bengtsson för att få veta mer.

Hur har det varit att expandera till en ny stad?

Ängelholm har varit lärorikt, men vi har blivit för stora för snabbt. Vi hann inte med att hantera både Ängelholm och Helsingborg och samtidigt utveckla konceptet. Därför har vi nu endast öppet på helgerna i Ängelholm.

Hur hanterar ni två olika städer?

Systemet är detsamma, men med två olika hemsidor. Det var den lösning som blev bäst för stunden, men kommer förmodligen att ändras till en hemsida inom kort.

Mer plats för godis

Henrik Bengtsson avslöjar samtidigt att företaget nyligen flyttat till nya lokaler, bland annat för att snabba upp leveranserna.

Vi har flyttat ut från lokalen i centrum och in i en större lokal vid Planteringen i Helsingborg. Den nya lokalen möjliggör snabbare leveranser till fler personer. Vi får ett större rum för lösgodiset, bättre lagerhållning av läsk och chips och mer utrymme rent generellt.

Hur gick försäljningen under förra året?

Annons

Bättre än förväntat! Vi startade i maj 2019 med målsättningen att lära oss så mycket som möjligt. Att leverera inom 60 minuter visade sig bara bli svårare och svårare. Vi fick väldigt många stammisar samtidigt som vi fortsatte att hela tiden attrahera nya kunder. Vi hade inga ekonomiska mål att uppnå utan bara att försöka få konceptet att fungera i verkligheten. Procentuellt sett så har vi växt 231 procent sedan er förra artikel, berättar Henrik Bengtsson.

Nyårsdagen inte bara för pizza

LÄS ÄVEN: Sålde över en pizza i sekunden

Av nyfikenhet så frågade vi även Henrik om de på FastCandy identifierat någon speciell dag som är bäst för lösgodis, lite som Foodora pekat ut nyårsdagen som extra exceptionell när det kommer till pizza-försäljningen.

Är det någon dag som folk visat sig extra godissugna?

Lösgodisets dag som 2019 var den 28 september, nyårsdagen och annandag jul var försäljningsmässigt bland de bästa vi har haft hittills.

Vad är nästa steg för FastCandy?

Just nu är vi i planeringsstadiet för nästa stad. Vi håller på att ändra vår strategi för hur nästkommande steg i utvecklingen ser ut. Nästa stad är som det ser ut nu Malmö, Göteborg eller Stockholm. Var och när vill vi inte riktigt offentliggöra just nu, avslutar Henrik Bengtsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!