MatHem fyller kassan med halv miljard – presenterar ny delägare

"Fortsätter driva transformationen".

MatHem lägger i en ny växel och plockar in 500 miljoner kronor i en investeringsrunda. Kinnevik stoppar in 150 miljoner kronor och har nu investerat totalt 1,1 miljarder och har en ägarandel om 36 procent i matbutiken på nätet.

MatHem fortsätter att driva transformationen inom dagligvaruhandeln och är en tydlig marknadsledare inom sin kärnverksamhet. Vi är glada att AMF har beslutat att investera i MatHem och vara del av den här resan. Finansieringsrundan innebär att bolaget är väl finansierat för framtiden och möjliggör för Johan och hans team att fokusera på att växa verksamheten och höja effektiviteten, säger Georgi Ganev, vd på Kinnevik, i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Här är MatHems nya superlager – ”otroligt förväntansfulla”

Dessutom går pensionsbolaget AMF in med 280 miljoner och blir den tredje största aktieägaren i bolaget, med en ägarandel på runt 10 procent. Även de befintliga aktieägarna, Verdane och Clas Ohlson deltar i finansieringsrundan.

Vi delar Kinneviks övertygelse om MatHems möjlighet att vara en transformativ kraft i sin sektor och ser fram emot att vara en ledande investerare i bolaget tillsammans med Kinnevik. Vi är mycket imponerade av det starka teamet på MatHem och bolagets planer för framtiden, säger Anders Oscarsson, aktiechef på AMF.

Utöver det planerade bygget av ett nytt superlager och den maffiga investeringsrundan, så har även två nya, oberoende ledamöter tagit plats i styrelsen, Lidia Oshlyansky och Nina Jönsson.

LÄS ÄVEN: MatHem levererar ny vd

Annons