Modeaktör lägger ner – ”en känsla av att ha snubblat på mållinjen”

"Har mer tillgångar än skulder".

"Det är med tungt hjärta vi meddelar våra kunder och följare att vår uthyrningstjänst upphör med omedelbar verkan", skriver kläduthyrningssajten Something Borrowed på sin sajt. Efter fyra år och en tuff vår var grundarduon Daniella Letica Fransson och Madlén Fondén tvingad till att lägga ned sin dröm.

LÄS ÄVEN: Hyrhandeln backade med en miljon: ”Kostar att växa helt enkelt”

Annons

Det är med oerhörd sorg och en känsla av att ha snubblat på mållinjen som detta beslut fattas, skriver Madlén Fondén i ett pressmeddelande.

Under 2019 ökade omsättningen med 46 procent och landade på 400 000 kronor. Samtidigt försämrades förlusten med över 5000 procent och summerades till minus 1 miljon kronor.

Anledningen uppges vara en utebliven nyemission som förväntades att bidra med över 2,3 miljoner före den 16 mars. Tyvärr ska många ha dragit tillbaka sitt intresse på grund av pandemin.

Den uteblivna finansieringen medförde att alla höstens ordrar behövde avbokas mot straffavgifter. Sortimentet har tidigare varit en flaskhals för bolagets tillväxt och en höst utan höstnyheter bedömdes vara en alltför utmanande situation.

Utöver finansieringen och sortimentet är många fortsatt permitterade och arbetar hemma under hösten, vilket minskar efterfrågan för tjänsten.

Företaget ska ha gjort ett nytt försök att stänga nyemissionen i augusti, men fick endast in en halv miljon kronor.

Vi valde att avbryta när vi inte nådde målet, det blev drygt en halv miljon men vi ville ha minst en miljon, säger Madlén Fondén till Breakit.

Vi har mer tillgångar än vi har skulder och gör det här för att hösten fortfarande kändes oklar. Det blir aldrig som man har tänkt sig. Som entreprenör får man vara beredd på att det svänger, och det är svårt ibland.

Annons

LÄS ÄVEN: Succéidé lockar modejättarna – lånar ut deras kläder

Nu hoppas Something Borrowed på att kunna sälja varumärket och konceptet.

Min förhoppning är att vi hittar rätt hem till alla våra plagg och rätt köpare till varumärket och konceptet som vi har byggt upp. Det finns mycket kvar att göra och stor potential för den som har förutsättningar att hålla ut, säger Madlén Fondén.

Sortimentet hoppas man kunna sälja ut till kunderna under september månad via e-handel samt i fysisk form i Göteborg. På sajten kan man anmäla sig till en inbjudan till utförsäljningen.

Annons