Skincity varslar personal: ”Ser över vår organisation”

25 tjänster kan försvinna.

Det är bara ett par veckor sedan Skincity meddelade att Pernilla Nissler hade tillsatts som ny permanent vd. Nu står det klart att en av hennes första uppgifter blir att dra ner på personal.

LÄS ÄVEN: Från Blocket till Skincity - nu tar hon över vd-rollen permanent

Annons

Enligt information till Ehandel har skönhetsaktören varslat 25 tjänster om uppsägning. Anledningen uppges vara ett behov av besparingar.

När vi hör av oss till Skincity får vi uppgifterna bekräftade.

Det stämmer att vi ser över vår organisation för närvarande. 2021 var ett mångfacetterat år för all retail, såväl fysisk som ehandel, och vi har definitivt sett möjligheter för vår affär under pandemin, men även utmaningar i form av ökad konkurrens och ett skiftande köpbeteende hos kunderna, säger Pernilla Nissler i en kommentar till Ehandel.

År 2020 ökade Skincity - som finns på en rad marknader - sin omsättning med 33 procent till 558 miljoner kronor. Dessutom vände man ett minusresultat till svarta siffror.

Varken Skincity eller ägarbolaget Axel Johnson har offentliggjort sina siffror för 2021 ännu, men av allt att döma har det alltså skett en försämring.

Nu fokuserar vi på att allokera våra resurser på bästa sätt för att kunna bygga bolaget optimalt för den postpandemiska globala marknaden, säger Pernilla Nissler.

LÄS ÄVEN: Skincity krossade en halv miljard: "Vi är mycket nöjda"

Annons
Annons