Sleepo omsatte 98 miljoner – BHG budar på företaget

"En dedikerad kundbas och en stark ledningsgrupp".

BHG, Bygghemma-gruppen, har budat på e-handelsbolaget Sleepo via sitt dotterbolag Inredhemma Sverige. Budet ligger på 4,50 kronor kontant per aktie, vilket motsvarar en premie om 24,3 procent jämfört med Sleepos slutkurs i fredags på Spotlight Stock Market. Det framgår i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Han bygger Bygghemma: ”Över 30 förvärv men vi är inte klara”

Annons

Sleepo grundades av Philip Nickolsten under 2011 och är en återförsäljare av möbler och heminredning online. Företaget omsatte drygt 98 miljoner kronor i fjol och summerade ett EBITDA-resultat om cirka 2 miljoner kronor.

Sleepo har framgångsrikt etablerat sig med en ledande närvaro inom ett antal viktiga heminredningskategorier och byggt en stark portfölj av externa och egna varumärken som kompletterar BHG Groups nuvarande portfölj. Dessutom har Sleepo en dedikerad kundbas och en stark ledningsgrupp, som jag skulle vara stolt över att välkomna under BHG-paraplyet, säger Adam Schatz, vd och koncernchef.

Samtliga utestående aktier i Sleepo värderas till 55,9 miljoner kronor. Acceptfristen löper mellan 3 och 25 augusti.

LÄS ÄVEN: Influencers ska ta Sleepo till en miljon potentiella kunder

Aktieägare med sammanlagt 82 procent av aktierna och rösterna i Sleepo, är villiga att acceptera erbjudandet på vissa villkor. Men om någon annan part offentliggör ett konkurrerande erbjudande, till ett pris om 4,80 kronor eller mer per aktie, och BHG inte höjer priset kommer bolaget inte att godkänna HBG:s erbjudade.

Den oberoende budkommittén i Sleepos styrelse rekommenderar företaget att acceptera erbjudandet.

LÄS ÄVEN: Exceptionell tillväxt för DIY-jätten på nätet – 2,7 miljarder i Q2

BHG Group har inga aktier i Sleepo sedan tidigare.

Annons

Annons