Syskon lanserar nischad second hand för barnfamiljer: ”Praktiskt”

"Övertygade om att detta kommer att bli en mycket populär tjänst".

Second hand är det nya svarta inom e-handeln. Såväl varumärken som e-handlare, men också Klarna, har rullat ut lösningar på löpande band som ska göra det enklare att köpa och sälja begagnat.

Nu kommer en ny spelare in på marknaden i form av en digital marknadsplats vid namn Bebbz, som riktar sig till barnfamiljer.

Annons

Vi tror att Bebbz kommer göra skillnad för föräldrar som vill spara pengar och samtidigt göra en insats för miljön, säger Hampus Schönemyr, en av marknadsplatsens grundare och fortsätter:

Vår plattform gör det möjligt för föräldrar att sälja eller köpa begagnade produkter men även tjäna pengar på barnartiklar som för tillfället inte används. Vi är övertygade om att detta kommer att bli en mycket populär tjänst.

Pengar och miljö

Idén till marknadsplatsen kom när Sara Schönemyr, Bebbz andra medgrundare, fick barn och insåg att många av barnens saker och kläder bara hinner användas under en kort period, om ens alls.

Hon fick då en tanke om att skapa en lösning som skulle göra det möjligt för föräldrar att spara pengar och samtidigt minska belastningen på miljön.

Förutom att köpa och sälja barnartiklar inom kategorier som kläder, skor och leksaker, är det även möjligt att hyra saker som man bara behöver under en kortare period.

Genom att hyra ut barnartiklar som annars inte används kan man hjälpa andra som behöver något under en kortare period och inte vill köpa nytt. Vilket kan vara praktiskt om man är på resande fot och inte vill släpa med barnvagnen, säger Sara Schönemyr.

Annons