Teknikmagasinet i konkurs – ”trots utomordentliga insatser”

"Har inte funnits intresse".

Teknikmagasinet har varit i rekonstruktion sedan juni 2019 men idag ska företaget ha avbrutit rekonstruktionen och ansökt om konkurs. Det rapporterar Market.

LÄS ÄVEN: Ett år senare: Teknikmagasinet i ny rekonstruktion

Annons

Omniaktören har jobbat i uppförsbacke sedan 2017. Då inleddes den första rekonstruktionen och under 2018 satsade företaget på ett större fokus på e-handeln. Teknikmagasinet lyckades leverera ett starkt avslut 2018 och rapporterade ett nytt e-handelsrekord.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinet slog rekord på nätet – ökade med 27%

Men lyckan varade inte länge. Under sommaren i fjol fick företaget inleda nästa rekonstruktion som sades bero på "minskande kundflöden i köpcentrum".

Teknikmagasinet gav dock inte upp och satsade på en ny idé. Företaget började med mobilreparationer som till en början gav bolaget hopp, men det lyckades ändå inte vända utvecklingen under rekonstruktionen.

Butikshandeln har drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror, samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet, så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Under hösten har flera intressenter gett sig till känna, därför hoppas Teknikmagasinet att kedjan kommer att "överleva konkursen i någon form".

Vi har fört förhandlingar med aktörer som har varit intresserade av ett övertagande, men det har inte funnits intresse för att ta över verksamheten medan den är i rekonstruktion. De vill slutföra en sådan förhandling med en konkursförvaltare, säger Carl Östring, Teknikmagasinets affärsrådgivare, till Di.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!