Vinstsmäll hos Dustin efter förvärvet: ”Har jobbat hårt”

Starkt första kvartal.

En omsättningsökning på 69 procent och ett justerat EBITA-resultat som ökade från 171 till 301 miljoner kronor. Det är några av godbitarna i Dustins rapport för det första kvartalet, som släpptes nu på morgonen.

Tillväxten kan framför allt härledas till att Dustin köpte Centralpoint, vilket fick omsättningen att stiga till 6,24 miljarder kronor från 3,7 miljarder samma kvartal förra året.

Annons

Första kvartalet visar att tillgänglighet och leveranskapacitet genererar hög tillväxt. Jag är stolt över de starka teamen på Dustin som, genom nära samarbete med våra leverantörer och partners, kunnat möta den efterfrågan våra kunder har på leverans av rätt produkt, mjukvara eller tjänst, i rätt tid och till rätt pris, säger Thomas Ekman, VD och koncernchef för Dustin, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Dustin ger rekordresultat - köper konkurrent för över 4 miljarder

Dustin har ett brutet räkenskapsår och det första kvartalet avser månaderna september, oktober och november 2021. Nu kan företaget se tillbaka på vad man menar blev en stark inledning på det nya året.

Vi har arbetat hårt de senaste åren med att automatisera våra inköp, vår prissättning samt vår logistik - aktiviteter som ger resultat både på tillväxt och marginal. Den organiska tillväxten var 11 procent och försäljningen uppgick till 6 247 (3 696) miljoner kronor. Justerad EBITA var 301 (171) miljoner kronor och EBITA-marginalen stärktes till 4,8 (4,6) procent.

LÄS ÄVEN: Dustin passerade 15 miljarder - "resultatet mer än fördubblades"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!