Wolt rullar ut dark stores i Sverige – ska anställa 500

Matleveranser på 15 minuter i Stockholm.

Finska leveransföretaget Wolt fortsätter storsatsa på dark stores, alltså fysiska butiker med personal – men som bara används för e-handel.

Första butiken ska öppnas i Stockholm i år. På en kvart ska kunden, efter beställning i appen, få hem artiklar såsom mat, blommor och hygienartiklar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Vi har en av de mest användarvänliga plattformarna och en fantastisk kundtjänst där du får personlig hjälp på 30 sekunder. Genom att kombinera en så smidig tjänst med snabb hemleverans av ett brett utbud av produkter gör vi vardagen lite enklare för alla, kommenterar Carl Zetterqvist, vd på Wolt Sverige.

Nu ska minst 500 nya medarbetare rekryteras till satsningen i Sverige under nästa år. Bolaget söker bland annat butikspersonal, leverantörer och affärsutvecklare.

Konceptet Wolt Market finns också sedan tidigare i Finland och Grekland. Det ska framöver även lanseras i Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Slovakien och Tjeckien.

Wolt startades i Helsingfors 2014 och har i dagsläget över 3 000 anställda. Bolaget har totalt tagit in 856 miljoner dollar från bland annat svenska riskkapitalbolaget EQT – och amerikanska investmentbanken Goldman Sachs.

LÄS ÄVEN: Uppgift: Ica öppnar dark stores för att öka e-handeln

LÄS ÄVEN: Öppnar två nya darkstores efter succén – ”slog rekord direkt”

LÄS ÄVEN: Svenska Kavall levererar matvaror på tio minuter – tar in 50 miljoner

Annons
Annons