E-handel efter 114 år – levererar nu innanför dörren

Fredells Byggvaruhus tar hjälp av Glue och Best Transport för att lösa den stora efterfrågan på hemleveranser.

I maj berättade vi om Fredells Byggvaruhus, som efter inte mindre än 114 år i branschen bestämde sig för att öppna en egen e-handel.

LÄS ÄVEN: Byggvaruhus öppnar e-handel efter 114 år i branschen

Annons
Annons

Permanent projekt

Det visade sig vara rätt beslut. Sedan e-handeln öppnade har efterfrågan på hemleveranser dessutom ökat kraftigt. Så pass att företaget nu inleder ett samarbete med Best Transport och låsföretaget Glue för att kunna erbjuda hemleverans innanför dörren även när kunden inte själv är hemma.

- Fördelarna för kunden är uppenbara. Att behöva vakta på en leverans på obestämd tid motverkar hela service-idén som Fredells står för. Nu kan vem som helst göra sitt hem smart med framtidsteknologi styrd från mobilen, säger Linda Törnros, e-handelschef på Fredells Byggvaruhus, i ett pressmeddelande.

Glue har tidigare varit inblandade i flera liknande hemleveransprojekt, men ofta har det handlat om olika piloter och tester. Samarbetet med Fredells är dock tänkt att vara permanent.

LÄS ÄVEN:

Glue avancerar: Nu börjar det hända saker på riktigt

ICA och PostNord tar sig in i ditt hus och levererar till kylen

PostNord i ny storsatsning på leverans innanför dörren

"Smarta lösningar kommer att öka avsevärt"

Sedan den 15 november säljer nu Fredells själva Glue Smart Lock, som låset heter, i sin e-handel. Låsen ska vara enkla att installera på egen hand, men för den som önskar finns det även en monteringstjänst att tillgå. Därefter kan varorna alltså levereras in i hemmet när kunden inte är hemma.

Annons
Annons

Och både Glue och Best tror nu att de obevakade hemleveranserna innanför dörren är här för att stanna.

- E-handeln växer sig starkare inom allt fler branscher och bygg- och inredning är inget undantag. Vad som länge upplevts som en tröskel med hemleverans är rent praktiska ting, som att behöva vänta på transportören, eller att riskera stölder och väderpåverkan varorna. En kontrollerad tillgång till hemmet öppnar upp för nya möjligheter, säger Carl-Johan Grandinson, vd och medgrundare av Glue.

- Vi tror att smarta lösningar kommer att öka avsevärt inom den närmsta framtiden och ser fram emot att kunna vara en del av en digital helhetslösning tillsammans med Fredells Byggvaruhus och Glue. Att möta den tillgänglighet som smart teknik innebär och kunna ge kunden maximal flexibilitet med sin leverans, går helt i linje med vårt erbjudande, säger Niklas Knight, vd på Best Transport.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!