Pinterest följer strömmen och lanserar video-annonser

Det bildfokuserade sociala nätverket gör sitt bästa för att komma ikapp Facebook och Instagram.

Video blir allt viktigare för de sociala nätverken, det råder det nog ingen tvekan om. Efter Snapchats framfart har de lite mer etablerade aktörerna anammat mediet. Instagram så gott som kopierade Snapchats koncept nyligen med Instagram Stories, och video-formatet har även letat sig in bland annonserna.

Video-annonserna stod i början av året för 25 procent av reklamen på Instagram och nyligen lanserade storebror Facebook sin version av sponsrade videoklipp. Nu är det dags för Pinterest att göra detsamma, rapporterar Internet Retailer.

Annons
Annons

Gör vad man kan för att komma ikapp

Promoted Videos, som formatet kallas, är till en början tillgängligt i USA och Storbritannien och lanseringen av video-annonser är ett av flera drag på senare tid för att locka e-handlare och annonsörer till det bildfokuserade nätverket.

Efter lanseringarna av köpknappar och virtuella kundvagnar rullade man nyligen ut en ny annonsmodell som innebär att annonsörer kan bjuda över varandra för att synas på Pinterest.

– Pinterest gör vad de kan för att komma ikapp efter lanseringen av sin första annonser förra året. Facebook har visat vad mobilannonser kan göra och nu försöker Pinterest hitta ett sätt att skilja sig från sina konkurrenter, säger Omar Akhtar, analytiker på konsultföretaget Altimeter Group.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!