Dressmann-butik tvingas stänga – stor frånvaro: ”Omöjligt att veta”

"Blir personalen sjuk måste vi stänga".

Ehandel har i flera artiklar rapporterat om hög sjukfrånvaro i e-handeln. Underbemanningen plågar både lager och logistik-kedjan.

Footway, Apotea, Partykungen, Mathem och Postnord är några av dem som haft hög frånvaro på i vissa fall uppåt 15 och som mest 20 procent, på sina lager. Det har främst berott på en kombination av covidsmittad personal och på att anhöriga till smittade har hamnat i isolering i hemmet. Nyligen sänkte dock regeringen reglerna för familjekarantän från sju till fem dagar.

Annons

LÄS ÄVEN: Så drabbar ökade smittan e-handeln: ”Frånvaron tilltar”

Och de som är symtomfria och som har tagit tre vaccindoser. Eller som har haft covid de senaste tre månaderna, kan återgå till jobbet eller skolan om de är symtomfria. Detta även om någon i hemmet har testat positivt på sitt covidtest. Även samhällsviktiga grupper befrias likaledes från karantänkrav, om de är symtomfria.

LÄS ÄVEN: Apotea-VD:n sågar familjekarantän: ”Hög frånvaro”

Slår hårt mot butiken

Men karantän-reglerna kvarstår likväl än, om än i nedbantad form. Och det slår just nu hårt mot norska klädkedjan Dressmann. Eller åtminstone mot en av kedjans butiker i Avesta i Dalarna. Nu är sjukfrånvaron från butiken så pass hög att Dressmann tvingas stänga den tillfälligt, rapporterar Market.

Det finns ju en pandemi och blir personalen sjuk så måste vi stänga, säger landschefen Morgan Olsson till sajten.

Ett anslag på entrén talar om att butiken har varit stängd sedan i går tisdag. Och även om förhoppningen är att den ska kunna öppnas så fort som möjligt, så finns det inga garantier för det.

Det är omöjligt att veta när personalen blir frisk, tillägger Morgan Olsson.

Det ska dock sägas att butiken i Avesta samtidigt är den enda av Dressmanns butiker som tvingas hålla stängt, till följd av sjukfrånvaro.

Annons

LÄS ÄVEN: Footway: Många sjuka på e-handelslagret: ”Kännbart”

Annons