Brandos börjar så smått se ljuset i slutet av tunneln

Brandos, som i slutet av maj begärts i rekonstruktion, ser ut att ta sig igenom krisen. Ackordet till Brandos borgenärer är nu fastställt av Stockholms tingsrätt och har accepterats av borgenärerna. Samtidigt kan nytt kapital vara på väg in i bolaget.

Brandos företagsrekonstruktion som inleddes i slutet av maj i år ser ut att gå mot en lösning. Enligt tidningen Habit har majoritet av Brandos borgenärer röstat ja till det ackordsförslag som fastställts av Stockholms tingsrätt i förra veckan.

Som vi tidigare berättat har nätbutiken samlat på sig skulder på cirka 95 miljoner kronor till sina leverantörer. Och enligt det nya ackordförslaget kommer Brandos borgenärer, cirka 400 till antalet, nu få 25 procent av det beloppet. Totalt rör det sig om cirka 23 miljoner kronor som ska betalas kontant uppdelat på tre delbetalningar.

Annons

Nytt kapital på väg in

Andra åtgärder som Brandos vidtagit sedan rekonstruktionen inleddes är att man minskat kontorsytan, men skobutiken har även trimmat antalet anställda. Brandos har gått från 110 anställda till cirka 50 medarbetare. 40 av dessa varslades i augusti och planen är att antalet anställda ska ner till 30 för att spara ytterligare pengar.

Samtidigt kan nytt kapital vara på väg in i bolaget. Investerare säger sig vara intresserade av att stärka Brandos finanser på något sätt, ett alternativ är att investera i en aktieemission. Förutsättningen är dock att ackordet kan genomföras.

Källa: Habit (1, 2)

Annons