Collector Bank i nyemission – vill få in en halv miljard

I ett försök att öka tillväxttakten har nischbanken beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare

Collector Bank, som nyligen lanserade en ny kassalösning för e-handlare, noterades på Stockholmsbörsen i juni 2015. Sedan dess har intäkterna ökat med 38 procent och resultat efter skatt med 74 procent.

För att öka tillväxttakten ytterligare meddelar nischbanken nu att man ska genomföra en företrädesemission som kommer att tillföra bolaget högst 513 miljoner kronor före emissionskostnader.

Annons

– Det är mycket glädjande att Collectors starka tillväxt fortsätter. Vi genomför nu en förstärkning av kapitalbasen som vi aviserat tidigare under året för att kunna fortsätta vår starka tillväxtresa, säger Lena Apler, Collectors grundare och styrelseordförande.

"Ska ta tillvara på affärsmöjligheter"

Teckningskursen har fastställts till 55 kronor och ägarna får rätt att teckna en ny aktie per tio befintliga aktier. Teckningsperioden för nyemissionen kommer att löpa från den 27 september 2016 till och med den 11 oktober 2016.

– Vi har en hög aktivitetsnivå i Collector och fortsätter att infria våra tillväxtmål. För att kunna ta tillvara på de affärsmöjligheter vi ser och svara upp mot vårt mål avseende kapitaltäckning genomför vi nu en nyemission, säger Collectors VD, Stefan Alexandersson.

Annons