DHL inviger nytt automatlager – satsade 140 miljoner euro

Fyrdubblar kapaciteten till 42 000 försändelser i timmen.

DHL har byggt en helt ny logistikhubb i Bryssel. Den är 36 500 kvadratmeter stor och ska ha kostat företaget 140 miljoner euro, alltså motsvarande drygt 1,4 miljarder svenska kronor.

"Del i global investeringsplan"

Anläggningen, som blir DHL:s näst största i hela världen, ska nu invigas. Hittills ska den ha skapat 200 nya jobb.

Annons

- Bryssel spelar en avgörande roll i DHL Express globala nätverk. Hubben är ett av våra största nav i världen och på grund av sitt läge i hjärtat av Europa spelar den också en viktig roll i att ansluta företag från denna region med resten av världen. Detta nya nav är en viktig del i vår globala investeringsplan och kommer att stödja vår tillväxt, effektiviteten av vårt nätverk och den höga kvalitetsnivå som vi kan erbjuda våra kunder, säger Ken Allen, vd på DHL Express, i ett pressmeddelande.

Automatiserat flöde snabbar på paketen

Den nya terminalen kommer dessutom att till stor del ha ett automatiserat flöde. Detta ska främst ske genom en toppmodern omlastningsanläggning, där man har automatiserat sorteringssystemet.

Den funktionen uppges nu möjliggöra en fyrdubbling av DHL Express kapacitet i Bryssel. Det innebär enligt företaget att de när anläggningen är i fullt bruk, kommer att kunna skicka 42 000 försändelser i timmen.

"Lysande exempel på logistikteknologi"

Via hubben ska det även ske flyg- och vägtransporter till ett stort antal europeiska destinationer och även direktförbindelser till Syd- och Nordamerika, Mellanöstern och Afrika. Från företagets sida är man nu mycket nöjda med den nya anläggningen.

- Denna nya facilitet är ett lysande exempel på det senaste inom logistikteknologi. Den gör det möjligt för oss att hantera ännu fler paket ännu snabbare och mer effektivt. Som en omlastningsanläggning möjliggör det för oss att spela en viktig roll i nätverket, samtidigt som vi kan uppmärksamma säkerheten och arbetsmiljön för våra 1200 medarbetare som i sin tur ser till att våra kunder får den utmärkta service de förväntar sig av DHL Express, säger Koen Gouweloose, Vice President på hubben.

Enligt DHL ska den nya anläggningen också bidra till att kraftigt reducera företagets konldioxidutsläpp, vilka väntas minska med 768 ton per år.

Annons