E-handel slår Bitcoin bland Europas snabbast växande

Bitcoin-startup ingen match för e-handelsbutik.

Nyhetssajten TNW utser för femte året i rad Europast snabbast växande startup-bolag. Det gäller dock inte hela Europa utan tävlingen, Tech5, fokuserar på de “hetaste” startup-områdena, vilket omfattar Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och Spanien.

Tidigare svenska vinnare har varit e-handelsföretag som Matsmart och Fyndiq. I år finns inga svenska e-handlare med på listan och den svenska Tech5 toppas av tjänsten Mentimeter, som hjälper till att göra presentationer interaktiva.

Annons

På listan Tech30, som är den sammanställda listan över alla vinnare, så ligger faktiskt de svenska bolagen längst ner. Mentimeters fina tillväxt på 577 procent räckte alltså inte långt. Detta bland annat för att Bitcoin-bolag som brittiska Luno klockade in med en tillväxt på 12 369 procent.

E-handel växte med 14 315 procent

Luno kom dock på andra plats och trea blev försäkringstjänsten Wefox. Vinnare av hela tävlingen blev en tysk e-handel vid namn Emma Matratzen. En av flera nystartade sängförsäljare som via e-handel levererar ihoprullade madrasser i lådor. Vi har tidigare skrivit om amerikanska Casper och svenska Ester Beds, som båda har liknande affärsidéer.

LÄS ÄVEN: Deras e-handelssängar bäddar för svensk succé

Emma Matratzens tillväxt var enligt TNW hela 14 315 procent, vilket förstås visar på e-handelns styrka. När man kan slå Bitcoin på fingrarna gällande tillväxt så vet man att det finns ett stort intresse bakom affären.

LÄS ÄVEN: Nyckeln till Bitcoins enorma framgång

Annons