E-handelslinje till månen nästa steg i Bezos rymdplan

Amazons VD tycker att fungerande e-handel mellan jorden och månen är ett krav för en framtida koloni i rymden.

Efter grundadet av det privata rymdfärdsföretaget Blue Origin och planer på en koloni i rymden med miljontals invånare kommer Amazons VD Jeff Bezos fascination för rymden knappast som någon nyhet. Nu meddelar den framgångsrike e-handlaren hur han tänker sig att människorna han skickar upp i rymden ska kunna få hem varor de behöver.

Svaret är givetvis e-handel, om någon nu trodde något annat. Bezos tänker sig en e-handelslinje mellan jorden och månen, som enligt tidningen The Verge ska påminna om en lite mer avancerad form av Amazon Prime.

Annons

Vill ha egen landningsplats 

Bezos plan är att e-handelsfarkosten ska få en permanent landningsplats på månens södra sida, där den stora mängden solljus uppges vara optimal för att ge energi åt farkosten. Enligt The Verge, som nämner reglerna som “a bit fuzzy” är det dock oklart om ett privat bolag har rätt att lägga beslag på en plats utanför jorden.

Enligt The Verge har Jeff Bezos lagt fram sitt förslag om en kommersiell fraktlinje till månen till både NASA och Donald Trumps personal, och han hoppas att det ska finnas planer på att förverkliga hans vision senast 2020.

Annons