E-handelsparken överger eget lager – köper in sig i 3PL

Kontorshotellet för e-handelare, E-commerce Park of Sweden, har köpt in sig i tredjepartslogistikbolaget E-3PL Logistics.

För att förbättra och effektivisera logistik- och lagerlösningarna för de e-handlare som hyr in sig i huset har E-commerce Park of Sweden valt att köpa in sig i E-3PL Logistics. Logistikleverantören, som ska vara särskilt inriktad på små och medelstora företag, har lokaler precis intill e-handelsparkens lokaler i södra Helsingborg.

- Från början tänkte vi bygga upp vår egen logistiklösning helt och hållet, men vi insåg att gå ihop med E-3PL Logistics var en betydligt bättre strategi - för båda parter, säger Amelie Lidén VD E-commerce Park of Sweden.

Annons
Annons

Varför blir det här bättre för e-handlarna?

- Vårt primära fokus har varit kontor plus inkubator. Båda kretsar runt kunskap och kunskapsfördelning. 3PL är inget vi har erfarenhet av sen tidigare utan detta hade vi varit tvungna att lära oss. Vi hade en period med 3PL, länge nog för att inse att detta är svårt och kommer kräva mycket resurser för att göra något riktigt bra.

"Eget lager hade kostat pengar och tid"

Det är inte officiellt vad köpet har kostat, men E-3PL Logistics äger fortfarande majoriteten av sitt bolag. E-commerce Park of Swedens kunder får ingen särskild lagerdeal genom avtalet.

- Hade vi gjort ett eget lager hade vi varit tvungna att hitta och anställa någon med rätt kompetens. Det hade kostat oss mycket pengar och det hade tagit lång tid att bygga upp verksamheten. Nu är det som att vi har hoppat några år framåt i tiden, verksamheten är redan igång och kompetensen finns. I och med att volymer redan finns hos E-3PL har de konkurrenskraftiga priser som vi inte hade kunnat matcha på flera år om vi skulle göra detta själva, förklarar Amelie Lidén.

I dag är antalet hyresgäster hos E-commerce Park of Sweden uppe i ett trettiotal, men målet är att ha samlat hundra hyresgäster om två år.

- Hela vår verksamhet går ut på att dela kunskap, utveckla och utbilda den enskilde e-handlaren, då är det väsentligt att samarbeta med bolag likt E3PL som är framåt, drivande och lösningsfokuserade, säger Amelie Lidén.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!