Ge bort något till de som verkligen behöver det i jul

Vad köper man till den som redan har allt, en klassisk fråga när det närmar sig jul. Då kanske det kan vara lättare att köpa något till den som inte har något alls. Med Röda Korsets nya e-handel kan du göra just det.

Lagom till julhandeln drar igång öppnar Röda Korset en ny webbshop. Här kan du köpa allt från myggnät och vaccination för under 50-lappen, till terrängfordon för en kvarts miljon kronor.

Samtidigt hjälper du på ett enkelt sätt utsatta barn och vuxna som behöver mänskligt stöd i olika delar av världen.

Annons

– Folk vill ha ett alternativ till konsumtion i juletid. Många har mer än de behöver och den bästa julklapp till den som har allt, kan vara en gåva till den som inte har någonting. Helt i julens anda, säger Morgan Olofsson, kommunikationschef Röda Korset.

Möta givaren där de är

Själva webbshopen är som många andra idag responsiv, något som ska ska hjälpa till att göra det så enkelt som möjligt att ge en gåva även med en smartphone eller surfplatta.

– Alltfler nås av nyheter om vad som sker i omvärlden via dessa enheter och vill man vara med och förändra världen ska vi göra det så enkelt för dem som möjligt, säger Moon-Suck Song, VD Panagora som varit med och ta fram e-handelslösningen tillsammans med Ciber.

Köparen väljer själv att antingen att få ett personligt gåvobevis hemskickat via post eller få ett digitalt gåvobevis som man kan skriva ut, ett alternativ för tidsoptimisten som är ute i sista minuten.

– Vi vill stärka vår närvaro digitalt och vi ser att givandet flyttar till digitala kanaler. Det är viktigt för oss att möta våra givare där de är, säger Morgan Olofsson.

Källa: Press

Annons