HBO slopar bindningstid efter hård kritik

Uppskjuten lansering och uppretade fans. Den första tiden har inte gått som på räls för HBO Nordic. Nu väljer man att lyssna på kritiken och backar från sina tidigare så självsäkra uttalanden. I februari lanserar man en prenumeration utan bindningstid, och hd-kvalitet på filmer och serier.

Efter att först skjutit upp lanseringen släppte HBO Nordic till slut sin tjänst under stormiga förhållanden i slutet av förra året. Kritiken var hård och nu har man bestämt sig för att lyssna på sina fans.

Det som retat upp flest var det faktum att HBO först inte hade några planer på att erbjuda någon form av testperiod. Man tvingade också sina kunder att binda sig till 12 månaders abonnemang med tre månaders uppsägningstid.

Annons

– Vi är HBO, du vet vad du får. Vi har funnits i evigheter, och alla vet vilka program vi har och vad vi kommer att erbjuda. Vi är inte en nykomling på marknaden. Det finns ingen anledning till en gratisperiod, eftersom folk vet vad de får, kommenterade HBO Nordics chef Hervé Payan beslutet då.

HD och Airplay

Men nu har man fått ge sig, och i februari kommer man även att erbjuda en alternativ prenumeration utan bindningstid för 129 kronor per månad. Det är lite dyrare än 12 månaders varianten som kostar 79 kronor per månad.

Något som även kommenterats på HBO Nordics Facebook-sida. Vissa är nöjda med att HBO lyssnat på kritiken, medan andra tycker att det är ett alltför stort påslag för att kunna säga upp tjänsten under en rimlig tid.

I februari kommer HBO även att införa hd-kvalitet på sina filmer och serier, även det har efterfrågats av användare sedan tjänsten lanserades. Något som konkurrenten Netflix erbjudit sedan start.

Det ska i nästa månad också bli möjligt att spela upp material via Airplay, och framöver säger man sig också följa upp med dedikerade appar för Xbox och andra enheter.

Annons