Marknadsplatsen Spacepal vill ge e-handlarna extra utrymme

Snart lanseras en ny typ av förvaringstjänst där både företag och privatpersoner kan annonsera och hitta ledigt förvaringsutrymme.

Inom kort lanseras den nystartade onlinetjänsten Spacepal. En marknadsplats för förvaring och parkering där både privatpersoner och företag kan annonsera och hyra ut förvaringsutrymme utan kostnad.

Enligt Henri Falk, VD och medgrundare, råder det ett stort behov av extra förvaringsutrymme, främst i storstäderna. Därför kommer man till en början att fokusera på Stockholmsområdet men ambitionen att expandera geografiskt, både inom och utanför Sverige.

Annons

– För den som har ledigt utrymme innebär detta en möjlighet att tjäna en extra slant varje månad, perfekt för till exempel villa- och fritidshusägare. Vi vill bli ett ”Airbnb” för förvaring, säger Henri Falk.

E-handlare i behov av förvaring

Tjänsten riktar sig både till privatpersoner och företag, och ska kunna tillgodose många olika typer av behov inom förvaring. Långtidsförvaring av fordon och parkering ingår också i konceptet.

– Dessa områden tror vi mycket på. Vinterförvaring av bil och framförallt båt är dyrt och här ser vi en möjlighet för våra användare att hyra ut en plätt på sin tomt där någon kan ställa upp sin båt, säger Henri Falk.

Tanken med Spacepal är även att företagare enkelt och snabbt ska kunna hitta extra lagerutrymme då både bokning och betalning sker genom sajten.

– Till exempel ska mindre e-handlare kunna använda Spacepal för att snabbt och enkelt hitta ledigt lagerutrymme.

Försäkring, men inte för alla

Bolaget och dess två grundare har själva utvecklat den tekniska plattformen och har nu även fått med sig försäkringsjätten AIG som tagit fram en anpassad lösning för Spacepals användare.

– Vi är oerhört glada att ha med oss AIG på den här resan. Tack vare försäkringslösningen och vår marknadsplats öppnas ett helt nytt utbud upp på förvaringsmarknaden. Du kan förvara dina möbler eller hobbyprylar i grannens källare, garage eller gästrum och ha full trygghet genom försäkringen, säger Henri Falk.

Försäkringslösningen omfattar både de förvarade ägodelarna och uthyrarens förvaringsutrymme, men det gäller dock i dagsläget bara privatpersoner. Företag som hyr förvaring genom Spacepal kommer inte kunna teckna försäkringen initialt, men det är något AIG tror kan adderas i ett senare skede.

Annons

Annons