Partykungen sökte 70 pers – fick 1000 ansökningar

"Det måste vara något slags rekord i år", konstaterar VD:n Joel Svensson.

Hösten är definitivt här och för e-handlaren Partykungen, med bas i Gävle, är det snart dags för årets stora höjdpunkt, nämligen Halloween. Inför det behövs också extra bemanning och företaget sökte totalt 70 nya medarbetare för att täcka upp under högsäsongen. 

- Totalt sökte vi 60 personer till lagret och 10 personer till kundtjänst för deltidsarbete under perioden september-november, skriver Joel Svensson, VD för Partykungen, till Ehandel.se. 

Annons

Rekordmånga ansökningar

Men han hade inte väntat sig det massiva gensvar som kom i form av antalet ansökningar. Till de 70 utlysta tjänsterna fick Partykungen nämligen in runt 950 ansökningar. Och även om företaget är väl etablerade på orten, så hör ett så massivt intresse inte till vanligheterna.

- Nej, det måste vara något slags rekord i år, konstaterar Joel Svensson.

Varför tror du att ni är så populära som arbetsgivare?

- Jag tror att det är en kombination av att vi har ett gott rykte om oss som arbetsgivare i kommunen och att vi har ett starkt varumärke i målgruppen som sökt jobb hos oss. 

“Löning på fredag” populärt koncept

Men ett nytt koncept när det gäller löneutbetalningar kan också ha spelat in, tror han.

- Nytt för i år är också att de studenter som jobbar åt oss har möjlighet att få "löning på fredag", vilket betyder att de kan få sin lön utbetald redan på fredagen veckan efter att de jobbat. Vi tror att det är ett bra sätt att få studenter som har knapert med pengar att vilja jobba extra när de inte behöver vänta 4-8 veckor på att få lönen utbetald.

Aktivt bemanningsföretag nådde ut

En annan sak som kan spela in i mängden ansökningar som strömmat in, är att det bemanningsföretag som Partykungen samarbetar med i år, Clockwork Bemanning, enligt Joel Svensson har varit bra på att nå ut till potentiella sökande.

- De har varit väldigt aktiva online i sociala medier, på högskolan i Gävle och vid olika studentevenemang under våren för att hitta studenter som kan jobba extra hos oss, skriver han.

Annons

Och med så många sökande lär det inte bli några problem att hitta bra medarbetare under den hektiska perioden.

- Det ger oss goda möjligheter att göra ett bra urval och få riktigt duktig och kompetent personal när vi behöver det som mest.

Annons