PostNord växer i Finland genom nytt uppköp

PostNord Oy köper upp den finska distributören Uudenmaan Pikakuljetus. Genom affären växer PostNords verksamhet i Finland med omkring en tredjedel.

Under gårdagen meddelade PostNord att man utökar sitt samarbete med DPDgroup för smidigare leveranser i Europa. Idag ser man till att stärka sin verksamhet i Finland genom att köpa upp Uudenmaan Pikakuljetus Oy, UPK.

Ett företag som specialiserat sig på på expressleveranser av paket, schemalagda leveranser och temperaturreglerade transporttjänster.

Annons

– UPK:s och PostNords verksamheter, terminaler och transportnätverk kompletterar varandra perfekt. Det möjliggör en ökning av transportvolymer samtidigt som det förbättrar leveranssäkerheten, säger PostNord Oy:s VD Jari Rinnekoski.

Ett större utbud av tjänster

UPK har omkring 60 anställda och omsatte cirka 24 miljoner euro under 2014. Genom affären växer PostNords verksamhet i Finland med omkring en tredjedel.

– Volymökningen kommer att förbättra vår konkurrenskraft och skapar förutsättningar för att erbjuda våra kunder högre kvalitet och ett större utbud av logistiktjänster, säger Jari Rinnekoski.

Affären måste godkännas av den finska Konkurrens- och konsumentmyndigheten men PostNord bedömer att förvärvet kommer att vara fullt ut genomfört i början av september.

Annons