Skjutmått mätte fel – kallas tillbaka av Jula

Har stoppats i alla Julas försäljningskanaler.

– Bara en millimeter fel kan vara förödande om vi skickat iväg grejerna och som liten firma blivit av med en viktig kund.

Det säger hantverkaren Mikko Anttonen som köpte hem feltillverkade skjutmått från Jula, till Aftonbladet. Anttonen märkte att de köpta skjutmåtten hade en felmarginal på fem millimeter per decimeter, vilket Skaraborgs Läns tidning var först med att berätta om.

Annons
Annons

En decimeter blev 105 millimeter

Den som inte är lika observant som Mikko Anttonen kan alltså riskera att få helt fel mått när det är dags för sommarens byggprojekt. Den som besöker Julas e-handel möts nu av ett varningsmeddelande där företaget uppmanar kunderna att kontrollera köpta skjutmått.

- "Jula har sålt skjutmåttet sedan 2009 och det har visat hög kvalitet och god noggrannhet, tyvärr kan det i en senare batch från 2016 finnas exemplar som fått en felaktig skala. Det är inte helt lätt att upptäcka felet då skalan växer med 0,5 mm per centimeter, enklaste sättet är att mäta mot en känd längd på 100mm, har du ett felaktigt skjutmått kommer det att visa 105mm", skriver företaget.

"Vi beklagar felet"

Den som kommit över en av de felaktiga produkterna får rådet att vända sig till Jula för att reklamera.

- "Vi beklagar att felet kommit igenom vår kvalitetskontroll och det besvär som felet kan gett upphov till".

Jula understryker att det endast är ett begränsat antal av alla skjutmått de säljer som riskerar att visa den lite annorlunda skalan. Måtten ska nu vara bortplockade ur sortimentet.

- Det specifika skjutmåttet är stoppat för försäljning i alla våra försäljningskanaler, skriver Julas informationschef Magnus Ljung i ett mail till Ehandel.se.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!