Amazon utbildar piloter och sjuksköterskor

Amazon.com har tidigare kritiserats för arbetsförhållandena på sina distributionscentraler. Nu provar man ett nytt grepp för bättre arbetsmiljö och gladare medarbetare. Häromdagen lanserade man ett nytt utbildningsprogram för sina anställda där man betalar 95 procent av kostnaderna, upp till 8000 dollar.

Amazon Career Choice Program som programmet heter är öppet för de som varit anställda på Amazon i minst tre år, och innebär att Amazon står för kostnaderna för de utbildningar och kurser som den anställde är intresserade av till ett belopp av 2 000 dollar per år i fyra år.

– I den här ekonomin kan det vara svårt att ha den flexibilitet och de ekonomiska resurser som krävs för att lära sig nya färdigheter, skriver Jeff Bezos

Annons
Annons

I brevet står att många anställda väljer att göra karriär inom företaget, andra ser det som ett steg vidare. Det här är ett sätt att hjälpa medarbetarna att uppnå sina mål. Utbildningarna behöver inte vara relevanta för en karriär på Amazon, och det kan vara allt från flygplansmekanik till interaktionsdesign eller omvårdnad.

– Programmet är ovanligt. Till skillnad från traditionella program finansierar vi uteslutande utbildningar på områden som är välbetalda och där det råder hög efterfrågan enligt källor som US Bureau of Labor Statistics, och vi finansierar dessa oavsett om färdigheterna är relevanta för en karriär på Amazon, framhåller Jeff Bezos.

Han framhåller att Amazon Career Choice-programmet precis som många andra innovationer på företaget är ett experiment.

– På Amazon tycker vi om att vara pionjärer, att uppfinna och vi är inte villiga att göra saker på det vanliga sättet om vi kan lista ut ett bättre. Den här innovationen hoppas vi att andra företag i denna ekonomi kommer att kopiera.

Källa: GeekWire

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!