Bagaren & Kocken ökade med över 50 miljoner på ett år

Ska växa vidare med nytt lager.

2017 blev ett minst sagt händelserikt år för det Göteborgsbaserade e-handelsföretaget Bagaren & Kocken. Företaget fick bland annat en ny vd och köpte dessutom upp den danska e-handelskonkurrenten GoShopping.

LÄS ÄVEN: Bagaren & Kocken får nytt dotterbolag

Annons

Slog 182 miljoner

I en färsk årsredovisning går det att läsa att Bagaren & Kocken dessutom skrev på för ett nytt lager strax före årsskiftet, vilket vi också hann med att berätta om.

LÄS ÄVEN: "Extrem tillväxt kräver skalbart lager"

Och att företaget ansåg sig behöva ett nytt lager, får nu sin förklaring. Nu kan nämligen Ehandel.se avslöja att Bagaren & Kocken ökade sin omsättning med över 53 miljoner kronor mellan helåren 2016 och 2017. Under det senaste året landade den totala omsättningen på över 182 miljoner kronor.

"Bedömer en ökad omsättning"

Samtidigt fick Bagaren & Kocken, som säljer till hela Norden, nöja sig med ett försämrat resultat. De dryga två miljoner kronor som resultatet landade på år 2016, hade 2017 vänts till minus 385 000 kronor. Företaget ser dock positivt på vad 2018 kan föra med sig.

- Företaget har vid årsskiftet beslutat att flytta till nya och större lager- samt kontorslokaler och bedömer en ökad omsättning, dels organiskt och dels i och med förvärvet av det nya dotterbolaget, skriver Bagaren & Kocken i sin årsredovisning.

Annons