Bezos fick lift av Ecuadors militär när njuren strulade

Amazons Jeff Bezos semesterkryssning tog i förra veckan en oväntat vändning när han fick ett njurstensanfall. Efter att ha hämtats upp av en helikopter tillhörande Ecuadors flotta flögs han sedan vidare i sitt privata jet till USA för behandling.

2014 kunde börjat bättre för Amazons grundare och vd, Jeff Bezos. På årets första dag drabbades han nämligen av ett njurstensanfall när han semestrade ombord på sitt kryssningsfartyg utanför Galapagosöarna, Ecuador.

Men att vara ägare till ett av världens största e-handelsaktörer har sina fördelar. Bezos hämtades nämligen upp av en helikopter från den ecuadorianska flottan som såg till att han fördes till sitt privata jetplan. Därifrån flögs han sedan till ett sjukhus i USA.

Annons

Betygsatte upplevelsen

Enligt en talesperson för Amazon behövdes ingen operation, något vissa medier dock hävdar, och helikopterpiloten som hämtade upp Jeff Bezos har tackats för sin insats av både familj och affärspartners.

Jeff Bezos själv har inte lämnat någon längre kommentar till det hela, men hälsar följande via en av Amazons talespersoner:

– Galapagos: fem stjärnor. Njurstenar: noll stjärnor.

 

Källor: Mashable, The Verge
Obs bilden är ett montage

Annons